Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

Kurtsan'dan yeni yatırım Hotmelt Sürme Tesisi

Kurtsan

Kurtsan Medikal A.Ş., yeni bir yatırımı daha gerçekleştiriyor. Şirketin Bandırma Fabrika Müdürü Kurtuluş Temur, yıl sonuna dek kuracakları Hotmelt Sürme Tesisi'nin 600 bin Euro'ya mal olacağını belirtirken, şu bilgiyi verdi:

Kurtsan Medikal A.Ş., yeni bir yatırımı daha gerçekleştiriyor. Şirketin Bandırma Fabrika Müdürü Kurtuluş Temur, yıl sonuna dek kuracakları Hotmelt Sürme Tesisi’nin 600 bin Euro’ya mal olacağını belirtirken, şu bilgiyi verdi: “Bu tesisin hizmete girmesinden sonra günlük 2 metre kare olan sürme kapasitesimiz minimum 5 bin metre kare, maksimum 15 bin metre kareye yükselecek. Böylece bugüne dek Bandırma’da üretemediğimiz Nomwoven ürünlerin Türkiye’de üretilmesini sağlayacağız. Tesisimizi, en geç yeni yılda hizmete alacağız.”
Temur, 57 yıllık bir firma olan Kurtsan’ın Bandırma fabrikasının 1991 yılında kurulup, hâlen 110 personelle hizmet verdiğine dikkati çekerken, üretim ve ihracatları hakkında şunları söyledi:
“Fabrikamızda tıbbi flaster, bel yakısı, yara bandı, göz bantları, pastil, şampuan, sabun, masaj yağları ve nasır yakısı üretiyoruz. İhracatımız ise Almanya, Polonya, Ukrayna, Azerbaycan, Kazakistan, İran, Irak, İsrail, Arabistan, Yemen, Kuzey Afrika ülkeleri, Libya, Fas, Tunus ve Cezayir gibi ülkelere gerçekleşiyor.”
Haber : Önder Balıkçı



  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı